Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Výsledky 1.ročníku soutěže Vítězný kros

Redakce / 10.05.2022, Dvůr Králové nad Labem
Dne 7. května 2022 se v Hájemství v obci Vítězná na Královedvorsku uskutečnil 1. ročník závodu pro individuální mushingové disciplíny s příhodným názvem Vítězný kros.

FOTOGALERIE - 1.ročník Vítězný kros


Jednodenní závod, pořádaný pod záštitou Musher Clubu Český Ráj, byl určen jak pro úplné začátečníky za podmínek, že znají pravidla chování na mushingových závodech, tak i pro zkušené závodníky napříč různými musherskými kluby.

Kategorie 

Závodilo se v kategoriích canicross (běžec se psem), scooter (jezdec na koloběžce se psem) a bikejoring (jezdec na kole se psem). Kategorie byly dále rozděleny na muže a ženy a některé i dle váhy přihlášených pejsků.

Závod

Závod byl měřen profesionální čipovou časomírou a zúčastnilo se ho cca 90 závodních týmů. Zájem byl sice větší, ale nechtěli jsme si po covidové pauze, kdy jsme závody nepořádali, ukousnout moc velké sousto, jak se říká a registrace raději uzavřeli s předstihem.

Všechny týmy, včetně začátečníků, se na trati chovaly naprosto profesionálně, o čemž svědčí pouze jeden podaný protest, který byl vyřešen domluvou a poučením závodnice.

Po závodě bylo pro všechny připravené bohaté občerstvení, vyhlášení vítězů a tombola.

Soudržnost nejen členů MC Český Ráj byla opravdu úžasná. Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kdo se na konání akce podíleli. Ať už to byli rodinní příslušníci, členové MC Český Ráj, přátelé z jiných musherských klubů, kteří si brali pracovní volna či přijeli bez nároku na odměnu, aby mohli být nápomocní při přípravách a v sobotu ráno u doznačování trati, přes registrace, kontroly na trati, občerstvování v cíli až po vyhlášení vítězů.

Mám opravdu radost, že jsme tímto tak trochu mohli vrátit musherské komunitě to, že jsme v poslední době byli na musherských akcích spíše závodníky než pořadateli. Dle ohlasů účastníků po akci věřím, že jsme dokázali, že jsme schopni společně uspořádat opravdu kvalitní závod, čehož si opravdu vážím a hřeje mě to u srdce.

Ráda bych závěrem poděkovala všem sponzorům za krásné ceny, které nám od nich byly poskytnuty a zvedly nepochybně kvalitu a úroveň našeho závodu. 

Jmenovitě:

Krmeni.cz a jejich krmivo IBERO - opravdu kvalitní a chutné krmivo ze španělských iberijských prasat nejen pro výživu aktivních pejsků.
Dogfitness.cz – služby v péči o pohybový aparát psů a zároveň eshop s kvalitními českými produkty od pamlsků, přes pamlskovníky, oblečení a mnoho dalšího.
Canine centrum – komplexní a kvalifikovaná péče ve veterinární fyzioterapii, kurzy, semináře, webináře a mnoho dalšího pod vedením Stephanie Mach v Hradci Králové.
Canvit.cz – distribuce a prodej krmiv a vitaminominerálních doplňků pro domácí mazlíčky.
Manmat.cz - sportovní vybavení pro psy a koně (postroje a obojky pro psy, ohlávky a podsedlové dečky pro koně)
Lucy&Yv - handmade výroba psích hraček pro aktivní hru a práci se psem, ruční výroba v ČR ověřená mnohaletými zkušenostmi a chovateli.
izviratka.cz - Rodinný obchod s tradicí zaměřený na kvalitní krmiva, přírodní léčbu, canicross a vybavení na outdoor se psem.
Hurrta - outdoorového vybavení pro psy a jejich pány.
Mazliceknamiru.cz – pratelné pelíšky, polštáře, lehátka, potahy na klece a mnoho dalšího.
Svijany - tradiční pivovar s restaurací, venkovním posezením a pivovarskou prodejnou, nabízející prohlídky i ochutnávky.
Enervit - sportovní výživa pro vytrvalce, doplňky výživy vhodné před, během i po sportu. Určeno pro běžce, cyklisty, horolezce a další vytrvalostní sportovce.
Časopis psí sporty - 100 stran kvalitního čtení pro aktivní majitele psů i fandy psích sportů - reportáže, rozhovory, metodiky výcviku, různé pohledy do světa psích sportů…

Za MC Český Ráj
Veronika Lesiuková

 
Vaše komentáře

Přečteno 470x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo