Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Tři medaile z mistrovství Evropy pro královédvorský oddíl OCR

Redakce, / 1.07.2024, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
Tomáš Erban a Anežka Holanová z královédvorského oddílu OCR přivezli z červnového Mistrovství Evropy v OCR v italském Fondo Grande 3 medaile.

FOTOGALERIE - Medaile z mistrovství Evropy pro královédvorský oddíl OCR


Short race (závod na 3 km) - junioři 

Tomáš Erban a Anežka Holanová, kteří byli přizváni do české reprezentace, zářili na trati 3,4 km s velkým převýšením a více než 20 překážkami. Tomáš vybojoval senzační zlato a Anežka bronz.
Michal Lukáš přidal 16. místo a Anička Dubenecká byla 20.

Sprint na 100 m

Divácky velmi atraktivní je 100m sprinterská trať, při které závodníci překonávají 12 certifikovaných překážek včetně vlny na konci. 
Tomášovi a Anežce se podařilo kvalifikovat v tomto závodě časem do sobotních vyřazovacích bojů. Tomáš bohužel vypadl v osmifinále, ale ve fantastickém osobním rekordu. Anežka prošla vyřazovacím pavoukem dál a v nervydrásajícím souboji o bronzovou medaili porazila zkušenou polskou závodnici rozdílem pouhých 18 tisícin sekundy, a získala tak už svoji druhou bronzovou medaili. Osobní rekordy i medaile jsou pro naše závodníky o to cennější, že v ČR tato trať na trénink dosud nikde nestojí. 

Týmový závod 

Neděle patřila týmovým závodům, kde naši kluci Tomáš Erban a Michal Lukáš společně s čakovickým Radimem Benešem přihlásili do open závodu (nereprezentační) a to s cílem zkusit si vůbec poprvé dlouhých 9 km v alpském terénu s mnoha náročnými překážkami. Do cíle dorazili v krásném čase na 13. místě jako vůbec nejmladší tým, který do závodu nastoupil. Právě za to se pořadatelé rozhodli je vyhlásit na podium, bohužel naši kluci v tu dobu už byli na cestě domů, jejich foto na stupních vítězů tedy nemáme. 

Hned 3 medaile na premiéře našich závodníků na Mistrovství Evropy v OCR jsou skutečně snové a dle zpětné vazby jsou velkou motivací nejen pro mladší členy našeho oddílu, ale také zájemce z řad široké veřejnosti. 

Možnosti tréninku pro veřejnost

Ptáte se nás, kde můžete tento sport v našem městě vyzkoušet. Na léto připravujeme kromě červencového týdenního příměstského táboru (již zaplněno) otevřené tréninky, kterých se mohou zúčastnit všichni zájemci. Sledujte nás na fcb profilu OCR a šplh Dvůr Králové nad Labem, kde budeme pravidelně informovat o termínech. 
Možnost tréninku OCR jsou v našem městě omezené a naši závodníci dojíždí trénovat nejen sprinterskou trať do OCR arény na Jičínsko. Proto jsme přihlásili do participativního rozpočtu města venkovní sportoviště v lese nad nemocnicí, které bude otevřené všem zájemcům o OCR bez nutnosti členství v oddíle a kde by bylo možné jednotlivé segmenty překážkové dráhy trénovat. Hlasovat pro něj budou moci obyvatelé Dvora Králové starší 15 let od 16. do 30. září 2024 na webu par.mudk.cz.

Jak vypadá závodní sprinterská trať můžete zhlédnout v tomto videu (boj o 3. místo na ME):

 


Jan Holan
OCR team Sokola Dvůr Králové nad Labem

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 94x