Vyhledej
Královédvorsko > Sport > krasobruslení

Krasobruslařský klub vás zve na vánoční závody! Přihlášeno je již 180 závodníků z celé republiky.

Již 31. ročník Vánočního závodu se koná v sobotu 17.12. od 7.00 do 20.00 hodin na zimním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem

FOTOGALERIE - Krasobruslařský klub vás zve na vánoční závody! Přihlášeno je již 180 závodníků z celé republiky.


Poprvé se Vánoční závod konal v prosinci roku 1991. Tento závod založila Michaela Koblasová z královédvorského krasobruslařského klubu. Myšlenka uspořádat tento závod vznikla proto, že se podstatná část našich dětí nedostala na tradiční vánoční závod pořádaný BK Hradec Králové (v každé kategorii byl přijat pouze jeden náš závodník).

První ročník vánočního závodu se na zimním stadionu ve Dvoře Králové n. L. konal v prosinci 1991 a byl pořádán jako oddílový závod. Děti nedostávaly medaile, ale vánoční kuličky s ručně napsaným číslem umístění. Od roku 1992 byl závod pořádán jako mezioddílový - pozvány byly vždy tři až čtyři kluby z okolí - Náchod, Nové Město nad Metují, Hronov. Datum konání závodu připadlo zpravidla vždy na 26. nebo 27. prosinec daného roku. 

Od roku 2000 je vánoční závod ve Dvoře Králové nad Labem zařazen do kalendáře soutěží Českého poháru, později, po zavedení ISU hodnocení, do Poháru ČKS, nyní do projektu Bruslička.

Pravidelně se ho účastní 120 – 150 závodníků. Letos pořadatelé očekávají rekordních 180 krasobruslařů! Jediným rokem, kdy se závod nekonal byl rok 2020 (z důvodu uzavření sportovišť).

Mnoho účastníků prvních ročníků vzpomíná na to, jak se snažili bojovat o medaile ve sněhové vánici, na to, jakou měli výhodu ti, kteří svůj výkon předvedli těsně poté, co ochotní rodiče hrably očistili led…. .

Kontakt na pořadatele - web oddílu

Hlavními partnery závodů jsou:

Ozdoba CZ                                                  
  


Pomohli také:

Další články Krasobruslařský klub Dvůr Králové n. L.

 
Vaše komentáře

Přečteno 569x
 
Kontakt


Krasobruslařský klub Dvůr Králové n. L.


Zimní stadion Dvůr Králové n.L
nábř. J. Wolkera 137
544 01 Dvůr Králové nad Labem

Kontakty:
Předsedkyně klubu:
Mgr. Helena Seitlová
tel.: 737474446
Členka výboru:
JUDr. Michaela Koblasová tel. 608426066
Členka výboru:
Marcela Pospíšilová
tel. 602279712

Email:
projekt-bruslicka@seznam.cz


FB: krasodvur 
Kalendář akcí