Vyhledej
Královédvorsko > Sport > florbal

Florbal: Předposlední tým tabulky odjel ze Dvora Králové s prázdnou

Redakce, / 7.12.2022, Dvůr Králové nad Labem, florbaldknl.kralovedvorsko.cz
Předposlední tým tabulky navštívil v první prosincovou sobotu halu ve Strži. Koberovy byly povzbuzeny posledním zápasem, kdy dokázaly celkem přesvědčivě porazit lídra tabulky Slavii Praha poměrem 7:4.

FOTOGALERIE - Florbal: Předposlední tým tabulky odjel s prázdnou


Zápas se od začátku hrál v nepříliš vysokém tempu. Hráči ani jednoho týmů nikam nepospíchali, hráli v klidu na míčku a čekali na chybu soupeře. Skóre ale vydržel vyrovnané pouze do začátku 6.minuty, kdy střelou od mantinelu překvapil hostujícího gólmana Petr Janíček. I potom ale pokračovala hra plná přerušení, což bylo dáno i velmi přísným metrem rozhodčích, kteří si zápas nechtěli nechat utéci, a tak trochu alibisticky pískali téměř každý kontakt.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté a ve 26. minutě jim to přineslo ovoce. To, když tradičně jistého Stibora, překonal Leoš Kopáček. Neatraktivní hra pokračovala i ve druhé třetině. Obranné bloky obou týmů byly pevné a hráči se tak do šancí dostávali zřídkakdy. A tak musel ke konci třetiny znovu zaúřadovat Janíček, který dokázal využít skvělé přihrávky kapitána Suka.

Do třetí třetiny se tak šli v lepší pozici Dvoráci. A ve 44.minutě zápasu bylo ještě lépe! Šťastnou střelu backhandem dokázal v gól přetavit Heřmanský a Sokoli tím odskočili do dvoubrankového vedení. Hra konečně dostala trochu spád a viděli jsme šance na jedné i druhé straně. Ve 49.minutě dostali hosté možnost přesilové hry, která byla o necelou půlminutu později přetavena na přesilovku 5 na 3. Tu ale Koberovští využít nedokázali. Naopak, v 52. minutě se dostal do brejkové situace Zíbr, který se už už vytáčel do střely, ale v tu chvíli byl podražen jedním z hostujících hráčů a rozhodčím nezbyla jiná možnost než zkřížit ruce nad hlavu a nařídit trestné střílení. To provedl mazácky Pavel Kuneš, který Pfeiffera vymíchal a pak beckhendem přehodil. Vypadalo to, že je rozhodnuto. Jenže v 53. minutě inkasoval Stibor podruhé. A 56.minutě potřetí! Hosté využili vyloučení Jebouska a křižnou přihrávku vzduchem dokázal za záda Stibora procedit hostující Slavík. Bylo tak zaděláno na drama! To ještě umocnilo vyloučení Zíbra 2 minuty do konce. Hosté však závěrečný tlak v gól přetavit nedokázali a zápas tak skončil vítězstvím Dvora v poměru 4:3.

Fotogalerie:
M. Knap: https://omero.rajce.idnes.cz/TJ_Sokol_Dvur_Kralove_-_TJ_Sokol_Koberovy_4_3/
P. Kohout: https://eu.zonerama.com/pavelkohout/Album/9226587

Konečný výsledek: 4:3 (1:0, 1:1. 2:2)
2x Janíček, Heřmanský, Kuneš
Počet střel: 20:21

Hráč utkání domácí: Petr Janíček
Hráč utkání hosté: Adam Buriánek

Komentář domácích Zíbr Tomáš (Trenér): Soupeř hrál celkem pěkně na míčku, ale nedostával se do nebezpečných prostorů.To samé se ale dá říct o nás. Naštěstí jsme vstřelili nějaké štastné góly a vyhráli jsme. Díky všem zúčastněným.

Komentář hostů Brunclík Ondřej (Trenér): Dnes jsme rozhodně nebyli horší tým, byla to vyrovnaná partie. Minulý týden jsme si nejsíš vybrali štěstíčko, protože dnes jsme spoustu šancí trestuhodně neproměnili. Navíc když neproměníme přesilovku 5 na 3, tak se vyhrává těžko. Musíme se na tuto disciplínu více zaměřit. Díky soupeři, pořadatelům, rozhodčím a v neposlední řadě i divákům, kteří vytvořili supr atmosféru.

Další články Florbal DKnL

 
Vaše komentáře

Přečteno 184x